Mert jobban jár, ha a masszőr önhöz jár! (0630) 686-2438

gorgeous newborn baby sleepingKedves Érdeklődő!

A különböző masszázs módszerek a várandósság minden szakaszában segíthetnek Önnek és párjának abban, hogy a kisbaba érkezése örömteli esemény legyen, és a lehető legkevesebb kellemetlenséget éljék át ebben az időszakban. A megfelelő masszázs már a baba érkezése előtt segíti az ellazulást, a különböző fogások pedig a vajúdás alatt, és a szülés után is támogatják az édesanya szervezetét.

Masszázs a fogantatás előtt

A reflexológiás lábmasszázs már a babatervezés időszakában is sokat segíthet a leendő édesanyának. A megfelelő stimuláció enyhíti a menstruációs fájdalmakat, és hatékonyan segít azoknak a hölgyeknek is, akiknek nem rendszeres a ciklusuk. A masszázs nyugtató, ellazító, görcsoldó hatása segíti a fogamzást és csökkenti a vetélés kockázatát is.

Kismama masszázs

A kismama masszázsnak a terhesség második és harmadik trimeszterében lehet szerepe. A talp, a lábak és a nyak lazítása nagyon sokat segítenek az édes teher viselésében. Az arc masszírozása segít a fejfájás megszüntetésében, kellemesen kikapcsol és ellazít.

A nyak és a vállöv masszázsa szintén csillapítja a fejfájást, megszünteti a váll fájdalmait, élesíti az érzékszerveket és segít a megfázás megelőzésében is. Az ízületek, izmok lazításával segít megtartani a helyes testtartást, így elviselni a fokozott terhelést.

A gerinc nyaki szakaszán lépnek ki azok az idegkötegek a gerincből, amelyek az emésztőszerveket, a szívet és a tüdőt hálózzák be. A várandósság időszakában a gerincre nehezedő nyomás ezeket is károsíthatja. A masszázs képes az ideggyökök fellazítására, ezáltal pedig a belső szervek munkájának megkönnyítésére. Ha ezek a kilépő ideggyökök nyomás alá kerülnek, könnyen előfordulhat, hogy a kismamáknál szívproblémák, emésztőrendszeri panaszok lépnek fel. Ugyanez a vesékre is igaz, a kismamáknál azonban a derék- és keresztcsonti rést nem masszírozzuk.

Masszázs különleges testhelyzetben

A kismama masszázs maximum 45-50 percet vesz igénybe. A kezelésre általában a leendő édesanya otthonában kerül sor, ez kényelmesebb és biztonságosabb is. A kismama masszázs során kiemelten ügyelni kell a megfelelő alátámasztásra: a fej, a derék és a has megfelelő helyzetbe állításával, kellemes, oldalt fekvő helyzetben a nyakat és a hátat is könnyen kezelhetjük – az egyetlen hátrány, hogy a kezelés alatt egyszer meg kell fordulni.

Ha a kismama egy ülőpárnán támaszkodik, a nyak és a hát is nagyon jól kezelhető, ekkor azonban a lábra nem tudunk figyelmet fordítani. A félülő helyzetben az arcot, a nyakat és a lábat is kezelni tudjuk, a 32. héttől azonban ez már nem ajánlott.

A szülés alatt

A 30-32. héttől a magzat már a szülési pozícióba fordul. Ekkor az édesanya már nehezen mozog, és  bármelyik percben lehet számítani arra, hogy hirtelen megindul a szülés. A hason fekve végzett masszázs már tilos, hiszen a baba elnyomhatja a hasi aortát. Ennyire előrehaladott terhesség esetén a masszázst csak nagyon körültekintően szabad alkalmazni.

A vajúdás alatt a kispapa is sokat segíthet: a keresztcsonti terület és a belső comb masszírozásával csökkenteni lehet fájdalmat. A megfelelő szövetlazító krém alkalmazásával a gátmetszés is elkerülhető. A szövetlazító hatású málnalevél tea szintén megkönnyíti a szülést a kisbaba és a mama számára is.

Masszázs a szülés után

A talpreflexológia a gyermek világra hozása után is jó hatással van az édesanyára: megelőzi a gyermekágyi depressziót, segíti a tejelválasztást, és támogatja a szervezetet abban, hogy visszaálljon a normál működésre. A masszázs segít elkerülni a hangulatingadozásokat és javítja a lelki és fizikai teljesítőképességet, hiszen a kismamának ebben az időszakban erre kiemelten szüksége van.

Köszönöm figyelmüket,

Tisztelettel,

Nyul Zoltán 
gyógy- és kismama masszőr
(0630) 686-2438

https://www.facebook.com/zoli.nyul?hc_location=timeline
http://www.masszazsotthon.eu